Infographics Projects – Συντελεστές

Editors

Head of Scientific Team

Ευάγγελος Δαυϊδ Δελημόσης

Scientific Associate

Παναγιώτα Μαρία Γκόνη Ρήγα

Head of Marketing Team

Σταύρος Βλέτσος

Head of Scientific Team

Ευάγγελος Δαυϊδ Δελημόσης

Είμαι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Στην Get Involved έχω τον ρόλο του senior associate και συμμετέχω στο σύνολο των εγχειρημάτων του Get Involved Intelligence, ενώ έχω συνεισφέρει στην έρευνα Sustainability Literacy and Perspectives II, όπως και στην συγγραφή του Ευρετηρίου Οικονομικών Όρων και του οδηγού ESG με τίτλο “A Guide to ESG – the new megatrend ”.
Ο βασικότερος λόγος της συμμετοχής μου στο σύνολο των εγχειρημάτων του Get Involved Intelligence είναι η συμβολή που έχουν τα εγχειρήματα αυτά στην προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού και στην ενημέρωση γύρω από καίρια οικονομικά ζητήματα.

Scientific Associate

Παναγιώτα Μαρία Γκόνη Ρήγα

Έχω ολοκληρώσει, ήδη από το 2016, τις σπουδές μου στην σχολή της Νομικής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κι ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου για περίπου τρία χρόνια τώρα. Παράλληλα με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος αυτά τα χρόνια, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Master of Science in Finance), το οποίο πέραν της γνωριμίας μου με τον οικονομικό τομέα, μου προσέφερε μία εξειδίκευση στον ευρωπαϊκό οικονομικό κόσμο. Σήμερα, είμαι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η έρευνά μου αφορά τον ίδιο ακριβώς κλάδο, δηλαδή, το ευρωπαϊκό οικονομικό δίκαιο.
Παράλληλα με τις διδακτορικές μου σπουδές, έχω επαγγελματικά διεισδύσει στον κλάδο των προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για έναν κλάδο που είχε παραμεληθεί για χρόνια και παρουσιάζει ακόμη μεγάλο περιθώριο ρύθμισης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Στο παρελθόν έχω συμμετάσχει ενεργά σε προγράμματα ELSA, ενώ έχω εργασθεί ως νομικός εθελοντικά σε οργανισμούς διασύνδεσης φοιτητών. Σήμερα, αρθρογραφώ σε νομικά περιοδικά, και τελευταία συνεργάζομαι με την LawPedia Greece.
Την Get Involved την γνώρισα μέσα από το 5ο Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και αισθάνθηκα αμέσως πως είχα βρεθεί σε μία ομάδα με όρεξη, αγάπη και πάθος. Σήμερα είμαι πλέον μέλος της ομάδας Infographics Project, η οποία αφενός συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό με τις σπουδές μου και αφετέρου επιτελεί ένα σημαντικό έργο στην σφυγμομέτρηση του ευρωπαϊκού οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού status quo.

Head of Marketing Team

Σταύρος Βλέτσος

Είμαι απόφοιτος φοιτητής του τμήματος χρηματοοικονομικής και τραπεζικής διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Τα ενδιαφέροντα μου εντοπίζονται στην λογιστική, στο επιχειρείν, στα χρηματοοικονομικά και τα οικονομικά. Τα ενδιαφέροντα μου αντικατοπτρίζει η επαγγελματική μου εμπειρία, ως βοηθός λογιστή και ως audit intern και η συμμετοχή μου στον οργανισμό της Get Involved.
Συμμετέχω στην πρωτοβουλία του Infographics Project του Get Intelligence. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την ευκαιρία για δύο λόγους. Αρχικά, είναι μια πρωτοβουλία που εξυπηρετεί το σκοπό της Get Involved, δηλαδή τη διάδοσή της οικονομικής παιδείας και δεύτερον επειδή έχω την ευκαιρία να συνεργάζομαι με μια ομάδα με εξαιρετικά μέλη με ποικίλα υπόβαθρα.

Authors

Associate

Μαρία Τριανταφυλλοπούλου

Associate

Μαρία Τριανταφυλλοπούλου

Ονομάζομαι Μαρία Τριανταφυλλοπούλου, είμαι προπτυχιακή φοιτήτρια στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Junior Associate στην Get Involved από το 2021. Μέσα στα χρόνια των σπουδών μου, έχω συμμετάσχει σε νομικά συνέδρια, προσομοιώσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών , ρητορικούς αγώνες, αλλά και σε οργανωτικές επιτροπές φοιτητικών επιστημονικών ομάδων. Ειδικότερα, στον τομέα της συγγραφής, μέχρι τώρα έχω ασχοληθεί, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, με τα θέματα: «Η ηθική αυτονομίας και η αναγκαιότητα του δικαίου», «Σημειώσεις για το Οικονομικό Σύνταγμα», «Ασυνόδευτοι ανήλικοι» και «Η Αναγνώριση του Ελληνικού Κράτους» και έχουν δημοσιευθεί οι νομικές έρευνές μου, που άπτονται θεμάτων διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, με τίτλο : «H ετήσια έκθεση της ΕΕ για το κράτος δικαίου για το 2020» και «Η Υπόθεση VAVŘIČKA κ.α κατά Τσεχικής Δημοκρατίας: Ο υποχρεωτικός παιδικός εμβολιασμός ως γνώρισμα της δημοκρατικής κοινωνίας». Ως μέλος της Get Involved, μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω, φέτος, στο νέο της εγχείρημα με τίτλο “Get Involved Intelligence”. Μέσα από τη συμμετοχή μου σε αυτό, στοχεύω στην καλλιέργεια των ερευνητικών μου δεξιοτήτων, στην απόκτηση περισσότερων οικονομικών και νομικών γνώσεων αναφορικά με ζητήματα της επικαιρότητας στην ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα και στην όξυνση του ενδιαφέροντος της φοιτητικής και επιστημονικής κοινότητας σχετικά με την ανάγκη διερεύνησης οικονομικών ζητημάτων, αλλά και κατανόησης του διεπιστημονικού διαλόγου νομικής και οικονομικής επιστήμης.